ALASKA en WEST CANADA

Een aantal jaren geleden hebben we met een eenvoudig camperbusje een kampeertrektocht gemaakt vanuit Vancouver in West-Canada, dwars door Brits-Columbia en Yukon naar het verre Alaska en weer terug. Een reis van meer dan 14.000 km! 

Van deze droomreis hebben we een uitgebreide audio-visuele reisreportage gemaakt, waarin we u meenemen naar vaak eenzame gebieden van ongekend natuurschoon en  nog verrassend gave ghosttowns met bekende namen uit de dramatische en beruchte geschiedenis van het grote goud uit het begin van de 20e eeuw.

Het is het gebied van de grootste grizzly’s en zwarte beren, waardoor een pepperspray aan onze broekriem geen overbodige luxe bleek, maar ook van gigantische gletsjers te midden van een kleurrijke bloemenpracht. 

We maken cruises mee op zee, waarbij we het donderend geweld van het afkalven van de grote ijs-gletsjers  van heel dichtbij meemaken en vliegen met een kleine chessna vanuit Talkeetna in twee uur tijd om de hoogste top van Amerika, de Mount Mc Kinley en maken een landing op de gletsjer vlak onder de top.

In September verandert het landschap in een ongelooflijk kleurenpallet tegen een strakblauwe hemel. Midden in de nacht worden we verrast door het fenomenale noorderlicht

Het sluitstuk van de reis brengt ons in de Rockies op de grens met Alberta, met de onvoorstelbaar fraaie Icefieldparkway, met kobaltblauwe meren en rivieren, rood, geel en goudkleurige bossen en in het zonlicht sprankelende, ijzige gletsjers.

W-Canada 3 0033 (Custom) W-Canada 7 051 (Custom) W-Canada 8-0022 (Custom)
WCA 4 024 (Custom) WCA 4 108 (Custom) WCA 5 012 (Custom)