SCANDINAVIË, een zwerftocht boven de poolcirkel

Met een campertje hebben we 3 maanden in Noord-Scandinavië rondgetrokken.                                                                                                                           Van dat reisavontuur hebben wij een audio-visuele reportage gemaakt, die uit een zevental korte delen bestaat.


1. Door Midden-Zweden naar de Noorse Poolcirkel
Via het lieflijke merenlandschap van Zweden, naar de ruige gletsjers van Noorwegen.
2. Zwerven over de Lofoten
Een reeks bijzondere eilanden voor de kust met prachtige, pittoreske vissersdorpjes in het machtige berglandschap van de middernachtzon.
3. Vesteralen 
Dezelfde sfeer als op de Lofoten, maar iets weidser; vogelrotsen, vol met drieteensmeeuwen; een mooie voettocht met prachtige vergezichten en tenslotte een echte walvissafari. 
4. In het land van de Samen
Een bezoek aan twee bekende plaatsen in Noord-Noorwegen: de schitterend gelegen stad Tromsö en het verre Alta met zijn rotstekeningen uit de prehistorie. Onze route loopt door de prachtige diepe fjorden en de hoge pieken van de Lyngen-Alpene.
5. Naar het einde van de wereld 
We zwerven door het meest noordelijke stukje Europa, bezoeken de Noordkaap en trekken door een bijzonder landschap naar het verre Kirkenes, het meest oostelijke stadje, dat vlak tegen de Russische grens geplakt ligt.
6. Kanotocht op het Inarimeer 
Een verslag van een kanotocht van ongeveer tien dagen op het grootste meer van Finland; zonder tekst deze keer, maar geheel ondersteund met mooie, passende muziek. 
7. Oulanka 
Een impressie van een bijzonder Nationaal Park in Noord-Finland tegen de Russische grens. We maken daar een mooie wandeling en tenslotte een idyllische kanotocht over de eenzame Oulankajoki.

Lapland 1 (Custom) Lapland 4 (Custom) Lapland 16 (Custom)
Lapland 20 (Custom) Lapland 25 (Custom) Lapland 33 (Custom)