Gastvrij Albanië


Wie gaat er nu naar Albanië? Wat heb je daar te zoeken? Is het niet het land van bandieten, bloedwraak en drugshandelaars.....? Veilig zal het er vast niet zijn! Dat waren de reacties van familieleden en vrienden... Tja, Will en Thea houden wel van een avontuurtje, maar om het noodlot nu op te zoeken...?

Natuurlijk hebben we ons, zoals altijd, ook voor deze reis heel goed voorbereid, dus veel in reisboeken gelezen en op internet gezocht. Hoe meer we lazen, hoe meer zin we kregen, dat voor ons nog zo onbekende landje te gaan verkennen.

Albanië, qua oppervlakte iets kleiner dan Nederland, ligt in het Zuidwesten van Europa, ingeklemd tussen de Adriatische Zee en de landen Griekenland, Macedonië, Kosovo en Montenegro.

Na een lange aanrijroute van rond de 2000 km komen we aan in het noordelijkste puntje van Albanië en kan ons avontuur beginnen! We merken al gauw: landschappelijk een prachtig land met op veel plekken hoge bergen en een bevolking, die heel vriendelijk, behulpzaam en gastvrij is, telkens lachend, toeterend en enthousiast wuivend, als je hun passeert.

We maakten in Albanië, dat qua economische en politieke ontwikkeling nog zo heel erg in de kinderschoenen staat, een grote rondreis van ruim twee maanden en hebben van dat avontuur een bijzondere reisreportage gemaakt, met heel veel kleurige plaatjes en prachtige muziek, die u als kijker een heel goed beeld geeft van dat gastvrije land.

DSC04832 (Custom) DSC05727 (Custom) DSC05774 (Custom)
DSC07280 (Custom) DSC07112 (Custom) DSC07325