Verrassende ontdekkingen in het onbekende Noorden van AMERIKA

                                                         

De Verenigde Staten is een gigantisch groot gebied met zoveel prachtige natuurparken, dat we voor een derde keer dit land als reisdoel hebben gekozen. We bezochten ditmaal een aantal parken, die misschien wat minder bekend zijn bij het grote reispubliek, maar die zo schitterend en indrukwekkend bleken te zijn, dat we ook hiervan een boeiende reisreportage hebben gemaakt, die we van harte bij u aanbevelen.                             

We starten deze reis in Seattle, de grote stad van Microsoft en Boeing in het Noord-Westen van de V.S. en maken een slingerende rondreis langs het grens gebied met Canada. We bezoeken daar uitgebreid een aantal mooie en interessante natuurparken, zoals het Olympic NP, de beruchte vulkaan     Mnt. St. Helens en het NP Mnt.Rainier, met een bergtop van ruim 4000 m. Dan rijden we richting de grens met Canada, waar twee grote en unieke natuurparken liggen: het NP North Cascades en het gigantische Glacier NP, met zijn enorme gletsjers en grizzly-beren!

De winter komt eraan en dat noopt ons naar het zuiden te trekken. Daar verblijven we een paar dagen in het gebied van de Hell’s Canyon. We rijden nog een kleine duizend kilometer verder door de lege staat Nevada om een ander natuur wonder van Amerika te bezoeken, het NP Great Basin. Uiteindelijk moeten we onze camper inleveren in Salt Lake City, dus buigen we nu af naar het oosten, zijn nog een paar dagen in het unieke NP Bryce Canyon (dat moet je beslist gezien hebben!) en maken mooie wandelingen en foto’s in het ook niet zo bekende, maar prachtige NP Capitol Reef.

De laatste beelden zijn van de bijzondere mormonenstad Salt Lake City, dat een diepe indruk op ons maakt. Een mooie afsluiting van een uitermate boeiende reis.

Graag willen we u mee nemen op deze reis en u deze nieuwste reisreportage laten zien.
Uit ons reisgebied hebben we weer veel stemmingsvolle muziek meegenomen van cowboys en indianen, maar ook fraaie filmmuziek. Daarmee ondersteunen we bij deze presentatie onze kleurrijke beelden.

DSC00295 DSC00526 DSC00542
DSC09093 DSC09233 bewerkt-1 DSC01026