NIEUW ZEELAND en de FIJI-eilanden

Haere mai, welkom op Nieuw-Zeeland, het land van indrukwekkende, besneeuwde bergtoppen en maagdelijke regenwouden, van visrijke rivieren en azuurblauwe baaien met beboste eilanden,  van gletsjers en fjorden, geisers en vulkanen. Het is het land van de kauribossen en de kiwiplantages, van moderne wereldsteden en afgelegen schapenfokkerijen.

Het is ook het land van cricket-velden en skipistes, van bungee jumping en de Lord of the Rings.  Dit land van de Maori’s, helemaal aan de andere kant van onze aardbol, zullen we niet gauw weer vergeten. 

1. Vanuit Auckland via de Noordkaap naar Waitomo (Noorder eiland)
Allereerst gaan we naar de mooie Bay of Islands, maken daar een boottocht met de Tucker Thomson en zien een mooie show van Maori’s. Via het noordelijkste puntje, Cape Reinga, rijden we naar het zuiden, zien indrukwekkende kauribomen en poedelen in het aangenaam hete zeewater van de modderpoelen van de Hot-Water-Beach. Dan bezoeken we de filmlocatie van de Lord of the Rings en komen terecht in het pruttelende en spuitende landschap van de Craters of the Moon. 

2. Varend over de Whanganui en rijdend langs de oostkust op weg naar Wellington (Noorder eiland)
We maken een spannende kanotocht op de Whanganui en rijden via de Forgotten Highway naar het bekende National Park Tongariro. In Rotorua, het Maori centrum van het Noorder eiland, komen we in een heftig termaal gebied met kolossale spuitende geisers. Dan trekken we helemaal naar het oosten en varen in drie uur naar White Island, waar we met een gids tot vlakbij de hier actieve vulkanen, onze plaatjes kunnen schieten. De route langs de oostkust is zeer de moeite waard en zo arriveren we tenslotte in de gezellige hoofdstad Wellington.

3. We steken over naar het Zuider-Eiland
We verkennen de noordkust en wandelen en kanoën in het Abel Tasman National Park. Dan rijden we naar de westkust, bezoeken een grote robben-kolonie en komen bij Karamea terecht in een onwaarschijnlijk groen regenwoud met enorme kalkgrotten. We steken over naar de oostkust en gaan in Kaukaura aan boord van een grote catamaran, om de enorme walvissen en speelse dolfijnen te spotten. Weer terug aan de Westkust hijsen we ons in een helikopter, die ons boven op de Foxglacier brengt in de fantastisch wereld van sneeuw en ijs.

4. Via Queenstown en de zuidelijkste punt van het land naar Christchurch (Zuider Eiland)
Queenstown noemt zich, de avontuurlijkste stad ter wereld, en dat zullen we weten ook! Daarna trekken we naar het fjordenland van Nieuw-Zeeland en maken op de twee bekendste fjorden een fantastische cruise. Dan trekken we naar de onbekende Catlins aan de zuidkust en verbazen ons over de komische geel-oogige pinguïns. In Dunedin vieren we “oud-en-nieuw” en trekken dan langzaam richting de prachtige oud-engelse stad Christchurch, die in het voorjaar van 2011 zo dramatisch getroffen is door een aardbeving. Dan zit onze reis erop en vliegen we vanaf Christchurch weer huiswaarts! 

Indien gewenst, kunnen we aan deze presentatie nog een kort reisverslag toevoegen, dat we gemaakt hebben over de Fiji-eilanden, waar we, op weg naar Nieuw-Zeeland, een week verbleven. 

040829 (Custom) 041100 (Custom) 042150 (Custom)
043732 (Custom) Maoristrijder (Custom) NZ-tot-slede B bewerkt-1 (Custom)