OOST-CANADA, het onbekende reisparadijs

Onze reis begint in Toronto, de hoofdstad van Ontario met zijn uitgestrekte grote meren en een nog onberoerde wildernis.

Noordelijk van Toronto ligt het bekende Algonquin Provincial Park, dat 7725 vierkante km groot is. Het is een uniek natuurgebied, met mooie meren en een dicht oerwoud, waar je elanden, beren (meer dan 2000!), wolven, herten en bevers kunt ontmoeten. Als je hier de eenzame natuur in wilt, is de boot de beste optie. We maken hier een kano-tocht van 10 dagen door het kleurrijke natuurparadijs van de Indian Summer.

Dan trekken we naar het Oosten en voert onze route door de Canadese provincies Quebec, Labrador, New Foundland, Nova Scotia, Prince Edward Island en New Brunswick, om tenslotte via de beroemde Niagara Falls weer terug te keren in de metropool Toronto.

Onze route is één groot avontuur door prachtige landschappen, karakteristieke dorpjes en steden, grote eenzaamheid, zwarte beren, elanden, Jan van Genten, kariboes en gigantische walvissen, die we vanuit een Zodiac (een soort grote rubber-motorboot) van zeer dichtbij fotograferen.

We volgen avontuurlijke trails (gemarkeerde wandelingen) door de mooie Natuurparken, maken op Nova Sotia een idyllische kanotocht in een unieke wildernis en verbazen ons over de gigantische en donderende watermassa van de Niagara Falls.

Oost-Canada 0012 (Custom) Oost-Canada 0016 (Custom) Oost-Canada 0024 (Custom)
Oost-Canada 0028 (Custom) Oost-Canada 0030 (Custom) Oost-Canada 0034 (Custom)