AUSTRALIË en TASMANIË


Australië, het kleinste continent van de wereld, met zijn fantastische buideldieren, luidruchtige en kleurige vogels en de ongelooflijk uitgestrekte outback, is met iets minder dan 7,8 miljoen km² ruwweg even groot als het vasteland van de Verenigde Staten. Toch wonen in dit uitgestrekte land, slechts 18 miljoen mensen, maar iets meer dus, dan in ons kleine kikkerlandje.

Australië is het thuis van een van de oudste culturen van de wereld, de Aboriginals, die meer dan 50.000 jaar geleden vanaf Aziatische eilandjes, met vlotten en bootjes hier naar toe kwamen.

We maken een kampeer-trektocht van ruim 5 maanden door dit boeiende avonturenland, waarin we meer dan 22000 km afleggen. Tijdens een kleurrijke digitale show, omlijst met veel originele Australische muziek, kunnen we slechts een deel laten zien van de ruim 14.000 plaatjes, die we tijdens deze fantastische reis hebben gemaakt.

1. Vanuit Perth trekken we langs de westkust naar het noorden.
In Perth halen we ons campertje en trekken noordwaarts naar het mooie koraalrif Ningalow Reef. Hier zien we de eerste grote groepen kangoeroes en emu’s. Dan gaan we het binnenland in en verblijven enkele dagen in het mooie Karajini National Park met z’n dieprode canyons. In Broom kwam in 1861 de eerste telefoon verbinding vanaf Indië aan wal. Wij bezoeken hier een echt Australische rodeo. De Gibb River Road, 667 km door het niets, is echt iets voor avonturiers. Hier ontmoeten we de eerste krokodillen en laten onze perfecte 4WD door het water ploeteren, want hier zijn nergens bruggen! Verder het binnenland in belanden we in het misschien wel meest bijzondere landschap van Australië, de Bungle-Bungles. Voor ons werd het hier heel spannend, want de versnellingbak van de auto gaf problemen!

2. Naar de Northern Territories, Alice Springs en Ayers Rock.
Met alleen de 2e en de 4e versnelling kom je niet ver, dus krijgen we in Katherine van ons verhuurbedrijf een spiksplinter nieuwe camper! We trekken naar de noordelijkste stad, Darwin en rijden dan naar Kakado, met zijn bijzondere, eeuwen oude rots-tekeningen. Bij Yellow Waters maken we bij zons opkomst een prachtige boottocht en genieten intens van de vele kleurrijke watervogels en krokodillen. Dan zakken we een duizend kilometer af naar het zuiden en belanden in Alice Springs, in het centrum van de outback. Ayers Rock, de fameuze rode rots van 600 miljoen jaar oud is een geliefd object voor fotografen en klauteraars, die, onder protest van de Aboriginals, de niet ongevaarlijke helling van ruim 347 m, gaan beklimmen.

3. Naar Queensland en Cairns met het beroemde Great Barrier Reef.
In Camooweal slaan we voedsel en diesel in en trekken door een onherbergzaam gebied met kale droge steppen, waar magere koeien ons troosteloos staan aan te kijken. Het National Park Lawn Hill is een oase met groene palmbomen in dit kurkdroge gebied. Dan trekken we richting de oostkust, bezoeken de Undarra Lavatubes en komen door het prachtige Atterton Table Land met zijn kolossale Fig-trees en indrukwekkende watervallen. Zo komen we in Cairns, aan de oostkust, van waaruit we een prachtige cruise maken naar het bekendste visitekaartje van Australië, het Great Barrier Reef, het grootste koraalrif ter wereld. 

4. We volgen nu de oostkust van Australië helemaal tot Melbourne
We steken met een veerboot over naar het grote zandeiland, Fraser Island, waar we met onze 4WD prachtige touren maken door het ruige binnenland. Dan komen we langs de Sunshine Coast. Het is een paradijs voor zonaanbidders en surffanaten. Daarna rijden we Sydney binnen, de voor ons mooiste stad van Australië. Vlak bij Sydney liggen de bekende Blue Mountains, die ons uitnodigen voor mooie wandelingen. Dan trekken we dwars door het zuiden van het land, bezoeken het NP Grampians en rijden de 250 km lange Great Ocean Road, zonder twijfel de mooiste kustroute van Australië. We zien hier zelfs een hele kolonie koala-beertjes! Aangekomen in Melbourne, rijden we meteen door naar de haven om in te schepen voor de overtocht naar Tasmanië.

5. Tasmanië
Tasmanië is compleet anders dan de rest van Australië. Hier vind je geen dorre outback, maar grazige weiden, ruige bossen, prachtige meren en een indrukwekkend bergmassief. We maken hier een interessante rondrit van drie weken en kunnen u zo een heel compleet beeld geven van dit verre en interessante land, dat in 1643 is ontdekt door de Nederlandse ontdekkingsreiziger uit Lutjegast, Abel Tasman.

naar Bell Gorge - Thea - (12) (Custom) PICT0049-1 (Custom) PICT4508 (Custom)
PICT5836 (Custom) PICT7555 (Custom) PICT8855 (Custom)